Прикрашаємо кухню китайською порцеляною

Якщо ви хочете надати вашій кухні або їдальні незвичайну атмосферу, вам слід звернути увагу на китайський посуд. Люди часто її колекціонують: тарілки, чашки, та інше столове приладдя. Але якщо китайська порцеляна неколекційна (віком від 5 до 20 років), вона коштує недорого. Такий посуд можна прикрасити стіни, і вони перетворяться навіть без перефарбовування. А якщо у вас є старовинний китайський сервіз – вашій кухні гарантована пікантність. Традиція прикрашати інтер’єр посудом має давнє коріння, як на Сході, так і на Заході, однак у Китаї їй відводилася особлива роль. Важливо було все – розміщення посуду, рисунок, церемонія подачі на стіл.

Найлегший спосіб купити китайський посуд зараз – скористатися Інтернетом. Це може бути як спеціалізований on-line магазин, так і аукціон. І не бійтеся, що ви нічого не знайдете, насправді вибір такий широкий, що вам навіть доведеться заздалегідь продумати, який посуд ви хочете бачити на своїй кухні.

Якщо вам пощастило стати власником цілого сервізу або набір старовинного китайського посуду, ви можете помістити цей скарб у буфеті, справжній китайській шафці, або ж на навісних полицях. Покладіть тарілку набік, щоб вона краще виглядала, для чашок можна використовувати спеціальні підставки. Ще один варіант поставити посуд на шафу – тоді вона буде недосяжною для дітей, і в той же час, перебуваючи на відкритому просторі, змусить кухню заграти новими фарбами.

Якщо ви вирішили помістити посуд безпосередньо на стіни, обзавіться спеціальними тримачами. Тут можна виявити фантазію, наприклад, розташувати тарілки в строго задуманому порядку та сформувати якийсь візерунок.

Вибираючи посуд у декораторських цілях, зверніть увагу на яскраві зразки, що впадають у вічі за кілька метрів.

Кольори посуду, що доповнюють основний колір вашої кухні, додадуть інтер’єру неперевершену елегантність.

Китайська порцеляна – щось вишукане та дороге, тому його практично ніколи не використовують для їжі. Однак, якщо у вас урочистий вечір, все ж наважтеся на це. Тільки пам’ятайте, що китайська порцеляна в жодному разі не можна ставити в посудомийку – на ньому залишаться подряпини і сліди. Найкраще мити китайський посуд руками. І не так важливо, як ви розміщуєте китайський посуд у своєму інтер’єрі, переконайтеся в тому, що хоча б раз на рік ви його використовуєте!