Багаторівневий ландшафт

Ваша ділянка не може похвалитися великими рівними поверхнями? Зламали голову, як корисно використовувати Вашу землю? Хочеться проводити час у райському куточку? Це завдання не з легких, але тим більше цікава для справжніх професіоналів. Адже саме на хитромудрих пагорбах і неабияких рельєфах може у всіх фарбах проявиться фантазія дизайнерів.

Створюємо проект

Якщо Ви звернулися до компанії з проханням оформити Ваш сад, Вам нададуть проект, у якому будуть враховані всі нюанси майбутньої роботи. У проекті будуть намічені всі бажані зони, визначено архітектурні форми та обрано необхідні рослини. І тільки тоді, до цього непримітний садочок, зможе перетворитися на втілення кращих творів ландшафтного дизайну, яким Ви зможете милуватися та пишатися довгі роки.

Якщо придивитися до вже готових робіт дизайнерів над багаторівневими ділянками, починаєш мимоволі розуміти, що дрібниць у цьому не буває. Особливо ретельно потрібно вибирати матеріали та рослини, а також меблі та декоративні атрибути. Дуже цікаво для наочності в майбутньому та просто для історії зробити фото до початку робіт та після їх завершення.

Геологічна пластика ділянки

Дуже часто саме вихідний стан диктує умови для подальших робіт. Але саме для складних у роботі, різнорівневих ділянок фахівці придумали геологічну пластику – це розподіл ґрунту та будівництво підпірних стінок для регулювання та підготовки рельєфу ґрунту до майбутніх робіт. Це дозволяє заздалегідь розбити всю ділянку на різні зони та полегшує їх облаштування.

Найомі, мабуть, серйозні проблеми, що виникають, при облагородженні такого типу дач – це ерозія ґрунту та труднощі з поливом. Але, якщо до проектування підійти професійно, їх можна звести до мінімуму і навіть перетворити на переваги.

Декор

На будь-яких природних схилах дуже красиво виглядають камені та деревина, тому і при декоруванні багаторівневої ділянки потрібно дотримуватися законів природи. Робіть акцент на альпійських гірках, сухих струмках і будь-яких спорудах з натурального каменю і кучерявих рослин, що не вимагають надалі складного догляду. Тоді ландшафтний дизайн садової ділянки буде виглядати дуже гармонійно.

Садові доріжки усередині дачі, щоб не вибиватися із загальної ідеї, добре було б зробити з плоских каменів або дерев’яних заготовок. Вибирайте рослини із сильною кореневою системою. Найкраще для поливу передбачити механічну подачу води.