Ідеї для декорування стін на кухні

Кожен господар намагається облаштувати свій будинок ідеально та створити у ньому атмосферу затишку. Це дуже зрозуміло, адже функціональне навантаження не має перекреслювати естетичне задоволення.

Насамперед варто задуматися про стіни, бо часом невдалий декор може зіпсувати все стилістичне рішення спеціалістів. І якщо в спальні чи вітальні більше можна фантазувати, то стіни на кухні, як правило, залишаються однотипними або псують все зроблене. Адже гарна кухня – це завжди мрія кожної дівчини. Саме в цій статті розказано про різні варіанти декорування стін саме в цій частині квартири.

Якщо є бажання надати атмосфері сільського затишку варто звернути увагу на декоративний камінь. Але не треба захоплюватись. Достатньо застосувати його у робочій зоні чи зоні, де сім’я збирається за обіднім столом. Також гарно виглядає, якщо декоративним каменем оздоблені кути в кімнаті. У будь-якому випадку не треба занадто налягати, щоб простір не виявився скутим.

Говорячи про керамічну плитку, слід зізнатися, що саме вона є найпоширенішою серед споживачів. Адже вона має стільки різних варіацій, що можна створити настільки ексклюзивний інтер’єр, що важко уявити. Як правило, плиткою прикрашають кухонний фартух. Але це означає, що інших варіантів немає. Навіть вся стіна у плитці буде виглядати гармонійно.

Є й любителі креативу, про які не слід забувати. Їм рекомендовано декорування кухонних стін битою керамічною плиткою. Це приблизно те саме, що й мозаїка, але фішка в тому, що розмір шматочків не буде ідеальним, і вони будуть різні. Завдяки такому підходу «аплікація» завжди буде неповторною.

Сучасність диктує свої правила і останнім часом для декорування вибирають скляні панелі. Вибір панорам тут дуже широкий, але головна перевага у тому, що вони мають величезні експлуатаційні характеристики. Де саме розміщувати таке декорування – це вибір кожної господині, але це може бути, наприклад, кухонний фартух.

Є ще безліч варіантів, які користуються попитом: штукатурка, цегляна кладка, мозаїка. Або, наприклад, величезна галька, яку майстер вручну вставляє в шар розчину і після висихання є можливість пофарбувати її в будь-який відтінок, який відповідає загальному стилю кухні. Це дуже ексклюзивно та унікально!