Цікаві ідеї оформлення дачної водойми

Ви організували свій власний водоймище на присадибній ділянці? Чогось у ньому не вистачає? Безперечно, що вдала форма і правильно підібрані рослини допомагають ще більше насолодитися органічністю природного ландшафту. У цій статті поговоримо про те, як перетворити саме Ваш ставок на оазис душевного спокою та умиротворення.

Проект оформлення

Для того, щоб замаскувати штучно створені краї водоймища, потрібно оформити їх великими валунами або невеликими камінцями або навіть ламаною цеглою, все це дозволить максимально наблизити його до природного ландшафту.

Дуже оригінально виглядає водоймище, доповнене каскадом з незвичайним декоративним оточенням. Крім того, що водоспад виконує функцію декору, він ще й освіжає навколишнє повітря, наповнюючи незвичайною свіжістю. Це дуже благотворно впливає на рослини та всю фауну ландшафту в цілому.

Оформлення рослинами

Звичайно ж, найкрасивішою та ефектною прикрасою будь-якої водойми є рослини. Вони дозволяють розставити необхідні акценти і навіть приховати недоліки у всій споруді. Вони мають бути яскравими та мати цікаві форми. Але не захоплюйтесь кількістю. Вибирайте такі види, які можуть цвісти цілий рік і не забувайте про їхню висоту, щоб не загороджувати створену вами красу.

Декор

На сьогоднішній день у всіх магазинах або будівельних центрах можна придбати різноманітні декоративні прикраси для саду, у тому числі:

  • Декоративне каміння.
  • Скульптури.
  • Спеціальні прикраси зі скла.

Скульптури надають водойми особливу пишність, створюють ауру класичної розкоші та статусність. Дуже вдало виглядає їхнє розташування в центрі, у поєднанні з фонтаном. Зазвичай скульптурні твори виконуються на замовлення за ескізами, але можна вибрати з готового асортименту в спеціальних магазинах. Прикраси зі скла здатні ефектно перетворити будь-який ставок, уловлюючи промені сонця і заломлюючи їх у всілякі відтінки.

Безперечно, подібне декорування потребує додаткових фінансових витрат. Але й враження від нього залишаються незабутні.

Якщо Ви хочете порадувати своїх дітей, то можна використовувати казкових персонажів або яскраво забарвлених представників флори та фауни. Також цікаво виглядають екземпляри монохромних відтінків. Головне, щоб загальний ландшафтний дизайн ділянки виглядав гармонійно і приносив вам задоволення.