Теракотовий колір в інтер’єрі: 7 вдалих комбінацій

Теракотові тони в інтер’єрі нагадують про глиняний посуд, східні прянощі, полум’я багаття і зігріті південним сонцем шорсткі стіни іспанських гасієнд. Торік теракотовий колір став одним із фаворитів дизайнерів і ще довго зберігатиме за собою статус тренду. З якими тонами в інтер’єрі спрацюється найтепліший відтінок? Ми зібрали 7 безпрограшних варіантів.

Теракотовий + сірий

У насичених теракотових відтінків домінантна природа, вони добре почуваються в компанії нейтральних тонів, які не перетягують на себе увагу. Один із головних кандидатів — сірий колір.

Пропонуємо 7 справді простих ідей новорічного декору, які можна взяти на озброєння, навіть якщо до урочистостей залишився лічені години. Спойлер: своїми руками робити нічого не буде. Ну майже.

Відтінок обпаленої глини красиво контрастують з теплими сірими тонами і холодними відтінками похмурого неба. Сірий колір може витримати тандем навіть із найактивнішими варіаціями теракоти з червоним підтоном.

Більш драматичною парою стане графітово-чорний. Він найкраще поєднується з рожево-теракотовим. Руда «гарбузова» варіація відтінку в парі з чорним кольором надто сильно нагадуватиме про Хелловін. 

Теракотовий + бежевий 

Теплий і безтурботний союз. Не має значення, хто в цій парі головний, відтінки гармонійно доповнюють один одного в будь-яких пропорціях.

Інтер’єри, зібрані за принципом «бежевий на бежевому», прийнято лаяти за монотонність. «Сплески» теракотового кольору допоможуть оживити картинку, залишаючись у рамках нейтральної колірної гами, а схильні до класики інтер’єри вони позбавлять небажаних асоціацій з епохою євроремонтів.

Теракотовий + синій

Смілива та ефектна пара. Така комбінація добре виглядає на великій площі, але якщо боїтеся віддавати двом насиченим відтінкам занадто багато зорового простору, підберіть для них нейтральне світле тло. Нехай це буде синій диван із теракотовими подушками (або навпаки) на тлі світлих стін.

Теракотовий + зелений

Ще один гідний акцентний супутник для теплої теракоти — зелений колір.

У пару варто вибирати приглушені природні тони зеленого. Правильні відтінки підкажуть пряні трави: чебрець, розмарин, шавлія.

З рожевою версією теракоти ефектно контрастують смарагдові тони. 

Теракотовий + білий

Фанати білих стін можуть сміливо вибирати теракотові дивани, крісла, килими та акцентні елементи. Затишний відтінок заходу сонця розбавить прохолодну стерильність, властиву білим просторам.

Теракотовий + жовтий

У цієї пари дуже теплі стосунки. Для вітамінного міксу вибирайте пряні насичені жовті відтінки та уникайте «кислих» лимонних. Добре спрацюється глиняний колір також з модним кольором сухої соломи. Цей колористичний тренд, як і теракота, повернувся в моду з 1970-х — яскравої епохи, яка працює невичерпним джерелом натхнення для дизайнерів останні три роки.

Поєднання виходить не тільки тепле, але й антистресове, таке не протипоказане навіть спальні, де ми найчастіше боїмося використовувати насичені відтінки.

Розбавити тандем зігріваючих кольорів можна нейтральним сірим фоном. 

Теракотовий + всі відтінки дерева

Відтінки різних порід дерева – гарна компанія для цегляних тонів. Така комбінація візуально відігріє навіть темну кімнату, вікна якої дивляться строго на північ.