Чорний колір в інтер’єрі ванної кімнати

Загальний вигляд ванної насамперед визначається оздобленням її стін. Практичність чорної плитки можна заперечувати, адже на чорній глянсовій поверхні забруднення буде помітним так само виразно, як і на білій. Якщо є прагнення практичності, підбирають бежеві, сірі, рудуваті кольори фактурної плитки або різноманітні малюнки на плитці.

Чорний колір був, є і буде модним завжди, він лаконічний і виразний. Можна з успіхом використовувати його як каркас при оформленні ванної, а ось позицію, що лідирує, йому віддають дуже обережно, вибравши додатково для нього колірний стрижень для врівноважування.

Якщо в інтер’єрі є безліч плавних ліній, застосовують класику – поєднання чорного і білого кольору, уникаючи, однак, достатку однотонних ліній (щоб не рябило в очах).

Оздоблення невеликої ванни з високою стелею за допомогою чорної плитки повністю від стелі до підлоги не рекомендують. Набагато вдалим буде використання чорного кольору невеликими ділянками (наприклад, низ стін – чорний, а верхня половина – світла).

Керамічна плитка для ванної чорного кольору відмінно поєднується з розписною, яскравими малюнками по центру стін або декором по краю.

Чорна або картата підлога – відмінне рішення, а ось для стелі це буде недоречно.

Сантехніку чорного кольору знайти складніше, ніж плитку, її вибір набагато менший, проте вона завжди виглядатиме досить незвичайно і дуже стильно.

Використовуючи чорний колір лише для сантехніки та аксесуарів, витончений та гармонійний ремонт у ванній зробити набагато простіше, ніж при повному оздобленні чорним стелі, підлоги та стін.