5 доступних рішень, які зроблять інтер’єр візуально багатшим

Дорогі натуральні матеріали, дизайнерські меблі, цінні авторські арт-об’єкти. Чи можна змусити інтер’єр виглядати дорого без цих статусних атрибутів? Розповідаємо, як отримати «багату» картинку за обмеженого бюджету.

Один за всіх

Акцентуйте увагу на одному об’єкті: найдорожчому та/або вражаючим. 

3 ІНТЕР’ЄРА, ЩО НАХОДЯЮТЬ, З РАДЯНСЬКИХ ФІЛЬМІВ

Старе радянське кіно — незмінна складова новорічних свят та домашнього затишку. Ми напам’ять вивчили кожен поворот сюжету улюблених фільмів і повторюємо репліки слідом за персонажами, тим часом інтер’єри з радянських кінострічок теж заслуговують на увагу. Не закликаємо детально відтворювати вдома обстановку минулої епохи, але пропонуємо піддивитися кілька декоративних прийомів і надихнутися улюбленими кінофільмами.

На роль «головного героя» є безліч доступних претендентів: габаритний диван з ефектною оксамитовою оббивкою, розпис на стелі, великогабаритне пейзажне панно, домашня бібліотека, що завоювала всю стіну, художнє узголів’я ліжка, журнальний столик із слебу дерева – всіх не перерахувати.

Якщо вам дісталася сімейна реліквія, що прийняла форму розкішного буфету, старовинної скрині, а може фортепіано, варто вкластися в реставрацію. Антикварні об’єкти гарантовано виробляють вау-ефект, змушуючи сприймати всю обстановку

А заощадити можна на інтер’єрних сусідах для вашого «героя», роль яких відіграють лаконічні меблі з мас-маркету. В даному випадку тільки на руку, якщо вона не відволікатиме на себе увагу.

Дорогу мистецтву  

Мистецтво — це не синонім розкоші. А постер із мас-маркету — не єдина альтернатива роботам музейного рівня.

Картини безлічі визнаних майстрів, які сьогодні оцінюються в суми з вражаючою кількістю нулів, колись продавалися за безцінь або не продавалися взагалі.

Придивіться до робіт сучасних скульпторів та художників, а також майстрів з дерева, кераміки, килимів, текстилю та скла. 

Навіщо? Ручна робота та авторський арт-об’єкт виглядає вагоміше і дорожче за однотипні сюжети мас-маркету та репродукцій світових шедеврів, які надруковані на кожному другому гуртку у світі. Вибираючи з авторських робіт, ви вибираєте унікальний предмет мистецтва, який знайшов у вас відгук, підтримуєте тренд на індивідуалізацію простору та місцевих художників.

Необов’язково збирати цілу колекцію шедеврів. Можна повісити на стіну лише один, але великий арт-об’єкт, який стане точкою тяжіння погляду. Або піти іншим шляхом та підібрати для авторського творіння безліч цікавих бюджетних сусідів. Адже не кожен об’єкт на стіні має бути картиною, це можуть бути сімейні фотографії, дзеркала, гербарії, обкладинки платівок, театральні афіші, гарні тарілки, старі мідні свічники та навіть порожні рами.

«Глибокі» стіни

Ми маємо довіру до світлих стін в інтер’єрі, вони обіцяють зробити простір візуально ширшим і, як це заведено говорити, «впустити в  нього повітря». Темним відтінкам фарби та шпалер зазвичай не радіють на скромному метражі. І навіть коли розміри квартири надають простір для колористичних експериментів, дизайнеру часто доводиться вмовляти замовника «приміряти» темний відтінок.

Темним стінам не довіряють, хоча саме вони гарантовано роблять інтер’єр візуально багатшим. Причому достатньо однієї стіни в глибокому відтінку — акцентної.

Темний насичений колір стане гарним тлом для картинної галереї, на якому навіть пластиковий багет виглядатиме дорого.

Якщо до темних тонів ви принципово не готові, не розглядайте білі чи бежеві стіни як єдину альтернативу. Існує багато складних природних відтінків різного ступеня насиченості, які зроблять цікавим навіть найлаконічніший інтер’єр.